Berlijn is zo’n geweldige plek voor lekker eten. De Duitse hoofdstad heeft de hipste tentjes met zelfgemaakte lekkernijen en het is veelal zeer betaalbaar. Bovendien wordt het vaak gecombineerd met goede koffie. Dus ben je op zoek naar lekkere donuts en andere zoetigheid in Berlijn? Ik heb 5 adressen voor je.

Veel locaties zijn vanwege de COVID-19-maatregelen tijdelijk dicht. Check de site dus even voordat je gaat.

Voor foodies is Berlijn een paradijs. Het goede, relatief goedkope eten is een reden dat ik vaak terugkom en graag nieuwe dingen ontdek. Dit zijn mijn meest recente ontdekkingen.

LEES OOK: 10x lekker en betaalbaar eten in Berlijn

1. Brammibal’s Donuts

Brammibal's Donuts Berlijn

Als je zoekt naar goed ‘belegde’ donuts, dan moet je bij Brammibal’s Donuts zijn. De donuts van Brammibal’s zijn zelfgemaakt en vegan, en zijn in interessante smaken te verkrijgen. Denk aan smoked maple coconut, marzipan & cream, chocolate peanut fudge en chai latte.

Klinkt goed, hè? Helaas heb ik ze, omwille van mijn taille, niet allemaal voorgeproefd, maar die ene donut die ik at was heerlijk. Zoals je misschien al op de foto ziet: mijn keuze viel op de cookie dough. Het zijn grote rakkers, dus reserveer wat ruimte in je maag. Ik at het als lunch. Zegt genoeg toch. Ook over mijn levensstijl. 😉

2. The Barn

Zoet Berlijn

Deze plek is perfect voor mensen die van zoet én een goed kopje koffie houden. The Barn neemt koffie namelijk heel serieus. Ze hebben hun eigen koffiebonen uit Zuid-Amerika en Afrika, die ze ook verkopen in hun café’s. Alles duurzaam en met zorg geroosterd. Niet voor niets werden ze in 2019 Best Specialty Coffee Roaster Europe & Middle East.

Tot zover de goede koffie. Wat ze hier ook goed kunnen, is zorgen voor een heerlijk zoete begeleiding, zoals deze (zie foto) best wel verrukkelijke carrot cake. Mmm. Ze bieden ook Berliner bollen, cakes, muffins en cookies. En dat op tien locaties in de stad.

3. Zeit für Brot

Zeit für Brot Berlijn

Op naar een iets fatsoenlijker ontbijt bij het prachtige Zeit für Brot. Hoewel, dat het woord ‘brood’ in de naam zit, betekent niet dat je als zoetekauw niet aan je trekken komt. Naast gewoon normaal, gedegen brood – wat we thuis wel weer eten – hebben ze hier de lekkerste zoete specialiteiten.

Zoals de cinnamon roll. Deze is om je vingers bij af te likken. Je ziet het al op de foto: zacht, smeuïg, glad van de zoetigheid. En wat het nog beter maakt: hij was nog warm. Een genot.

4. Ritter Sport Bunte SchokoWelt

Ritter Sport Berlijn

Even iets heel anders. Van leuke tentjes met zelfgemaakt lekkers stappen we over naar een flagship store van een groot merk. Ritter Sport heeft hun vierkante chocoladerepen slim uitgebuit in deze winkel/café. En dat bedoel ik alleen maar positief, want als consument word je hier gewoon blij van. Ik wel in ieder geval.

Ritter Sport Bunte SchokoWelt (heerlijke term, vertaald: bonte chocoladewereld) biedt drie verdiepingen aan chocoladeplezier. Er is een café, een winkel met alle smaken chocolade en merchandise, en zelfs een kleine tentoonstelling over het merk. Maar het leukste is de chocoladebar waar je zelf je Ritter-Sport-reep kunt samenstellen. Je kiest smaken, het soort chocolade en voor je neus wordt hij gemaakt. Een leuke break in je citytrip.

5. KaDeWe

Zoet Berlijn

Het luxe warenhuis KaDeWe (afkorting van Kaufhaus des Westens), na Harrods in Londen het grootste warenhuis van Europa, noem ik eigenlijk als extraatje. Naast mode heeft het namelijk een enorme culinaire afdeling. Of zoals ze zelf zeggen: twee voetbalvelden aan eten.

Waaronder een prachtige patisserie-afdeling waar veertig (!) bakkers elke dag de mooiste dingen maken. Je kijkt je ogen uit. Je kunt het natuurlijk bij kijken laten, je kunt een gebakje meenemen, maar je kunt ook op de zevende verdieping een taartje eten in de Wintergarden, met prachtig uitzicht op de stad.

LEES OOK: 10x lekker en betaalbaar eten in Berlijn

Waar ga jij graag heen in Berlijn? Laat het weten!

Write A Comment