Het Valley of Fire State Park is niet zo bekend, maar wat mij betreft echt een mustsee vanuit Las Vegas. Het park heeft de meest geweldige kleuren, ligt op nog geen uur rijden van Las Vegas en het is niet groot, dus het kost je slechts een halve dag. En dat is het dubbel en dwars waard. Wat een prachtige plek!

LEES OOK: Citytrip Las Vegas: hotel aan The Strip of daarbuiten?

Het Valley of Fire State Park is een ideale optie als je bijna alleen maar steden bezoekt en graag een hele of halve dag natuur wilt zien. De afstand is kort en het park is niet groot. Maar ook als je andere parken in deze omgeving, zoals Grand Canyon al op je lijstje hebt staan is Valley of Fire echt de moeite waard. Net even anders.

Goed om te weten:

  • Vanuit Las Vegas ongeveer 1 uur rijden
  • Entree is $10 per auto
  • America the Beautiful Pass geldt niet
  • Het kan er bloedheet zijn, neem water mee
  • Check even op de website van het park of alle wegen open zijn

Vanuit Las Vegas naar Valley of Fire

Valley of Fire is niet alleen een prachtig park, het is ook een mooie afwisseling tijdens een citytrip Las Vegas. Even de drukte ontvluchten. Dan besef je dat deze stad midden in de woestijn ligt, op nog geen uur rijden van ongelooflijk mooie natuur. Bizar, toch?

Valley of Fire: dagtrip vanuit Las Vegas

Wat ook fijn is, is de laagdrempeligheid van dit park. Je rijdt er zo heen, de wegen zijn niet spannend, je betaalt slechts tien dollar entree per auto en de routes zijn redelijk straightforward. Het heeft weinig voorbereiding nodig en je hoeft niet te zoeken naar mooie plekken.

Valley of Fire: vurige uitzichten

Valley of Fire: dagtrip vanuit Las Vegas
Prachtige uitzichten en wandelingen in Valley of Fire State Park.

De naam Valley of Fire spreekt natuurlijk tot de verbeelding. De oorsprong van de naam is wat je verwacht: de naamgever vond dat het leek alsof de vallei in vuur en vlam stond. En dat is ook de beste omschrijving van de natuur. Vurige uitzichten en prachtige veelkleurige rotsen.

Valley of Fire heeft niet één bijzonder hoogtepunt. Er is een aantal bezienswaardigheden, zoals een rots in de vorm van een bijenkorf, een rots in de vorm van een olifant en een rots in de vorm van een eend. Heerlijk. Ik zou zeggen: rij gewoon door het park en kijk je waar je uitkomt. Laat je leiden door de uitzichten en stop waar je het mooi vindt.

Makkelijk te rijden

De route door het park heeft een omgekeerde T-vorm, dus je kunt niet zoveel kanten op. Waar je ook heen gaat, je ziet al snel een groot deel van het park. Hou je van wandelen? Dan kun je natuurlijk een van de trails als uitgangspunt nemen. Vergeet niet genoeg water mee te nemen, vooral in de zomer kan het er bloedheet zijn.

LEES OOK: Citytrip Las Vegas: 7 bezienswaardigheden aan The Strip

Wat zijn jouw tips in Las Vegas? Laat het weten in een reactie.

Write A Comment