Op zoek naar een uniek uitje in Londen? Toevallig ook nog fan van The Great British Bake-Off of Heel Holland Bakt? Dan heb ik hier echt een topper voor je. Anderhalf uur bakken in een soortgelijke witte tent, precies zoals we dat kennen van het hitprogramma. Maar dan zonder Janny of Paul Hollywood.

LEES OOK: 4x lekker en betaalbaar eten in Londen

Omdat ik voor de zevende keer naar Londen ging – en voor de tweede keer dit jaar – zocht ik naar originele belevenissen in de Britse hoofdstad. Niet dat Londen ooit gaat vervelen, maar op den duur heb je de Big Ben natuurlijk wel gezien. (Oké, eerlijk gezegd word ik er elke keer blij van. Maar daar vul je geen dagen mee.)

Tussen de vele uiteenlopende opties kwam ik The Big Londen Bake tegen. Nu hou ik van eten, dus mijn interesse was gewekt. Ik keek verder en liep tegen foto’s aan die ik in één oogopslag herkende. Een tent. Tien keukenbladen. Pastelkleurige keukenmachines. Dit is The Great British Bake-Off, bij ons vooral bekend als Heel Holland Bakt.

Uniek uitje voor echte amateurbakkers

Niet eten maar bakken dus. Speciaal voor échte amateurbakkers – van mensen die alleen met kerst bakken tot mensen die net niet goed genoeg zijn voor het programma – is dit event in het leven geroepen. In een grote, witte tent in het zuiden van Londen ga je de strijd aan tegen negen andere bakkende koppels. Lachen!

Nog diezelfde middag dat ik The Big Londen Bake tegenkwam, reserveerde ik tickets. Voor 39,95 pond per persoon reserveer je een plekje aan een van de kookeilanden. Twee personen per kookeiland, dus het is het leukste om met z’n tweeën te gaan. Het recept, bakgerei en de ingrediënten worden verzorgd, je hoeft alleen wat creativiteit en enthousiasme mee te nemen.

De opdracht: Pavlova Roulade

Deze replica van de beroemde tent maakt alle verwachtingen waar. Het is alsof je even in het bakprogramma staat, maar dan in de stad in plaats van het rustieke weiland. Tijdsdruk, multitasken, zwetend naar je oven staan kijken, net niet genoeg tijd hebben voor je decoratie; nu snap ik écht wat de kandidaten voelen.

Elke maand is er een ander recept. In juli was dat de Pavlova Roulade, een rol van meringue, vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Nog nooit gegeten, laat staan gemaakt, dus het is één grote uitdaging. Als enige Nederlanders (en buitenlanders) tijdens deze baksessie besluiten we een oranje pavlova te maken.

En de jury?

Zonder enig idee of het smaakt, maar mét een beetje hulp van de kokkin die het feest begeleidt, gooien we alles erin wat het oranje maakt. Kleurstof, abrikozen, mango, sinaasappelsap. Kokos erover, toeven slagroom erop. Het eindresultaat is wat wankel, maar wel oranje.

De begeleidende kokkin is tevens de eenkoppige jury. Ze proeft alle pavlova’s en geeft haar plus- en minpunten, maar laat iedereen met een goed gevoel naar huis gaan. Zo ook ons. Niet gewonnen, wel een heel toffe ervaring rijker. Als je naar iets unieks in Londen zoekt, The Big Londen Bake is leuk, origineel en lekker!

Heb jij nog een tip voor een uniek uitje in Londen? Laat het weten.

Write A Comment