Los Angeles kennen we allemaal, van films en televisie, maar de skyline is niet eens zo bekend. Toch is het zeker de moeite waard om de stad vanuit de hoogte te bekijken. Indrukwekkend zelfs! Hierbij mijn drie tips voor locaties met een adembenemend uitzicht over Los Angeles. En niet onbelangrijk: ze zijn gratis te bereiken.

Los Angeles kent vele gezichten. Het is een warme stad, met palmbomen en stranden. Het is een metropool, met een bijbehorende skyline en kronkelende snelwegen. Veel laagbouw, een beetje hoogbouw in Downtown. En dat alles gelegen tussen de bergen. Kortom: genoeg te zien vanuit de lucht. Op naar m’n tips voor mooi uitzicht over bijzonder Los Angeles.

LEES OOK: Wat zie je allemaal tijdens een Warner Bros. Studio Tour in Hollywood?

1. Griffith Observatory

Griffith Observatory
Griffith Observatory en het uitzicht over Los Angeles vanuit daar speelt ook een grote rol in de heerlijke film La La Land (2016).

Dit is me toch een mooi plekje. Griffith Observatory is een bekend onderdeel van een stedentrip Los Angeles en dat is niet voor niets. Het artdecogebouw in de bergen is al een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast is het ook nog een gratis toegankelijke sterrenwacht met interessante tentoonstellingen en biedt het dus een indrukwekkend uitzicht over Los Angeles.

Wij besloten om ’s avonds naar het Griffith Observatory te gaan. We volgden de navigatie, steeds verder de berg op, terwijl het uitzicht steeds mooier wordt. Dat alleen al is een toffe ervaring. Het was inmiddels rond negen uur ’s avonds, maar nog steeds ontzettend druk. Al ver vóór de plaats van bestemming stonden aan beide kanten van de weg auto’s geparkeerd.

Afhankelijk van waar je parkeert moet je dus even naar het observatorium lopen, maar eenmaal daar heb je een absoluut adembenemend uitzicht over de stad. De skyline en lichtjes, heel veel lichtjes. Omdat je het gebouw in en uit kunt lopen heb je bovendien meerdere uitzichtplekken. Grijp dus ook zeker de kans om eens binnen een kijkje te nemen.

Het observatorium is elke dag (behalve maandag) geopend tot en met 22.00 uur en je kunt gratis parkeren. Ideaal!

2. Kenneth Hahn State Recreation Area

Uitzicht over Los Angeles

Het Kenneth Hahn State Recreation Area is minder bekend dat het Griffith Observatory en dat betekent: rust. Hier geen drukte van andere toeristen. De mensen die we zagen waren, voor zover ik kon inschatten, locals die hun honden uitlieten, gingen hardlopen of met hun kinderen kwamen spelen.

Dit park, dat is vernoemd naar een County Supervisor van de stad Kenneth Hahn (1920-1997), biedt voor ieder wat wils. Zo kun je er hiken (meerdere trails), picknicken en vissen. Voor de lazy people onder ons, of als je gewoon weinig tijd hebt, kun je prima met de auto het park in en naar boven rijden.

Daar is een parkeerplaats van waaruit je verder kunt lopen of gewoon aldaar kunt genieten van het uitzicht over de stad. Je kijkt hier van de andere kant over de stad, met zicht op de skyline en de bergen. Kenneth Hahn is de perfecte plek om even in alle rust stil te staan bij waar je bent: wereldstad Los Angeles. Geniet ervan!

Het park is gratis, er is alleen een fee als je in het weekend of op feestdagen met de auto ($6 per auto) naar binnen wil.

3. Greystone Mansion

Uitzicht over Los Angeles
Een greep uit films die in of bij Greyhouse Mansion zijn opgenomen.

Nog zo’n insidertip. Sterker nog, onze Airbnb-host heeft ons er zelf mee naartoe genomen. Het was ons tweede bezoek aan LA en de tweede keer dat we bij hem overnachtten, dus deze keer nam hij ons mee op pad. Hup, in de auto, “I’ll show you my favorite place”. Oké! In de bergen van Beverly Hills (beetje dubbelop) ligt het bijzondere landgoed Greystone Mansion. Het werd eind jaren twintig gebouwd door een rijke oliefamilie. Reden van deze locatie: het geweldige uitzicht over de stad.

Vanaf 1956 werd het verhuurd als filmlocatie en de kans is dan ook groot dat je het weleens gezien hebt. Desalniettemin is het een onontdekt plekje, waar je bijna geen toerist tegenkomt. Daardoor voel je je bijna een indringer, zij het dat het landgoed gewoon open is voor publiek. Inderdaad een magisch plekje in Los Angeles.

Je kunt hier gratis een kijkje nemen en met gemak parkeren. Het enige wat je kunt tegenkomen is dat het gesloten is voor een film of videoclip. Jammer, maar hé, dan heb je thuis ook iets te vertellen. 😉

LEES OOK: De gouden tip voor een citytrip Los Angeles: neem de tijd

Ga jij binnenkort naar Los Angeles of heb je tips? Laat het weten in een reactie!

Write A Comment