De street art van Clet Abraham is toch wel een van mijn aanraders voor je citytrip Florence. Het is gratis en het enige wat je hoeft te doen is goed opletten als je slentert door de straten. Kunstenaar Clet Abraham tovert namelijk simpele verkeersborden om tot kunstwerkjes. Hier word je toch blij van?

LEES OOK: In de rij voor pizza in Florence

Naast alle bekende, klassieke bezienswaardigheden kent Florence ook wel degelijk moderne hotspots. Het werk van Clet Abraham is een mooi voorbeeld van street art in Florence en is verspreid over de stad. Daardoor is het bijna verweven met het straatbeeld van de Italiaanse stad. Maar je moet het wel weten. En goed opletten. Want de werken van Clet Abraham zijn bijzonder, maar ook zeer subtiel.

Kijk eens naar de verkeersborden

Tijdens een stadswandeling met een gids werd ik er pas op gewezen: kijk eens naar dit verkeersbord. Hè? Ja joh! Het bord ‘verboden in te rijden’ is verrijkt met David van Michelangelo. Hij houdt de bekende witte streep van het bord onder zijn arm. Extra leuk als je net een bezoek hebt gebracht aan Galleria dell’Accademia in Florence, waar de echte David van Michelangelo te vinden is.

Verkeersborden van Clet Abraham, street art in Florence
Verkeersborden van Clet Abraham, street art in Florence
Verkeersborden van Clet Abraham, street art in Florence

Clet Abraham en Florence

De maker van deze originele street art is Clet Abraham, een Franse kunstenaar die vooral in Italië werkt. Hij fleurt de straten van Florence, maar ook andere steden – zelfs ons eigen Rotterdam, op met zijn fantasieën rondom onze saaie doch functionele verkeersborden. Hij doet dit met stickers, die hij over de borden plakt. De gemeente van Florence vindt dit klaarblijkelijk prima, aangezien ze er al jaren te vinden zijn.

Bovendien is Florence de thuisbasis van Clet. In de wijk San Niccolò, ten zuiden van de rivier de Arno, heeft hij een studio met winkel, de Clet Abraham Studio. Hier kun je zien hoe hij te werk gaat en kun je werken of merchandise kopen. Helaas was de studio dicht toen ik er was, dus ik moet het doen met de foto’s van de borden zelf – ook niet verkeerd.

Verkeersborden van Clet Abraham, street art in Florence
Verkeersborden van Clet Abraham, street art in Florence

Wat vind jij van deze vorm van street art in Florence? Laat het hieronder weten!

Write A Comment