Ga je binnenkort op citytrip naar Milaan en zoek je het beste eten? Ik heb wat gouden tips voor foodies in Milaan. Pizza, piadina én het mooiste ijsje dat ik in Italië (en eigenlijk daarbuiten) at. Ja, die Italianen snappen wel wat lekker eten is.

Eigenlijk planden m’n vriend en ik onze citytrip Milaan vooral om terug te keren naar een van de lekkerste pizza’s die we ooit hadden gehad. Deze keer hadden we wat langer de tijd en waren we dus ook in de gelegenheid om ander eten te proberen. Dat hadden we niet willen missen.

1. Cioccolati Italiani

Vroeg iemand om Instagram-waardig ijs? Dan ben je hier helemaal aan het goede adres. Vooral interesse in een heerlijke gelato met – ik noem maar iets – heel veel lagen chocola? Let ook dan op.

Cioccolati Italiani zit vlakbij de Dom van Milaan. Hier maken ze de prachtigste torentjes van ijs en ander lekkers. Wij kozen voor de happy cone, met gesmolten chocolade, chocoladeijs, saltedcaramel-ijs en een Nutella-crème bovenop. Wauw.

Milaan voor foodies
Prachtig toch, deze happy cone.

Bij deze ijszaak kun je te kust en te keur met heerlijke zoete verleidingen. Niet alleen ijs, maar ook wafels en koffiespecialiteiten. Niet allemaal geproefd, helaas. De ijsjes zijn rond de vier/vijf euro, maar dat is zo’n kunstwerkje wel waar toch?

Cioccolati Italiani
Via San Raffaele 6, Milaan

2. C’era una volta una piada

Dit is een heel bijzonder restaurantje. Hier wordt piadina (ook wel piada) geserveerd, een Italiaanse flatbread gevuld met allerlei lekkere ingrediënten. Dit kan zowel hartig als zoet zijn. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord (en dat noemt zich een foodie), maar ik ben blij dat ik het heb leren kennen.

Milaan voor foodies
Een bijzondere sfeer en heel vers eten.

Bij C’era una volta una piada kun je terecht voor heerlijk, goedkoop eten én een bijzondere sfeer. Het is moeilijk te plaatsen. Het interieur heeft iets Engels, met bloemetjesbehang en een landelijke uitstraling. Maar er hangen ook beroemde kunstwerken, met een knipoog naar het restaurant. Zelf noemen ze het ‘magisch’, dat is misschien wel de juiste omschrijving.

Milaan voor foodies
Heerlijke piadina’s.

Dan het eten. We kozen voor de Pippo (ham, zachte kaas en rucola) en Salome (salami, blauwe kaas, courgette en mayonaise). Omdat we aan de bar zaten, konden we zien hoe de kok alles vers bereidt. Het resultaat was heerlijk en erg vullend. En dat voor maar €4,50 per piadina.

C’era una volta una piada
Viale Coni Zugna 37

3. Spontini – Buenos Aires

Dit is ‘m dus. Die heerlijke pizza. Spontini is een van de klassieke pizzabakkers in Milaan en inmiddels uitgegroeid tot een keten in Milaan. Wij bezochten net als de vorige keer de locatie waar Spontini ooit begon in 1953, Spontini Buenos Aires.

Milaan voor foodies
Die mozzarella.

Een simpele inrichting, een simpele menukaart en eigenlijk ook een simpel gerecht. Bij deze vestiging maken ze één soort pizza en dat doen ze voortreffelijk. Verwacht hier dikke pizza slices met veel mozzarella, voor slechts vijf tot zes euro.

Spontini – Buenos Aires
Via Gaspare Spontini 4

4. Spontini – Duomo

Dit lijkt vals spelen, maar het valt mee. Vlakbij de Dom heeft Spontini twee vestigingen (waaronder deze, tegenover Cioccolati Italiani) met een zwarte in plaats van rode huisstijl. Dit betekent dat het meer een togo-concept heeft, waar je je pizza meeneemt of staand opeet. Ideaal voor lunch dus.

Milaan voor foodies
Ook erg lekker, de variatie met ham.

Waarom voeg ik ‘m toe? Omdat hier nog andere smaken te krijgen zijn, zoals met ham. Daarnaast kan ik je uit ervaring vertellen dat het echt niet erg is om twee keer Spontini te eten tijdens je citytrip Milaan, zelfs als die maar twee dagen duurt.

Spontini – Duomo
Via Santa Radegonda 11

Heb jij nog tips voor lekker eten in Milaan? Laat het weten in een reactie!

Write A Comment