Naast gokken en shows denk je bij een citytrip Las Vegas toch ook aan impulsief trouwen. Met een Elvis Presley-imitator die voor het pasgetrouwde stel zingt. En waar doe je dat dan? Juist, in het wereldberoemde, schattige kapelletje genaamd A Little White Wedding Chapel.

LEES OOK: Bezienswaardigheden in Las Vegas: deze 7 hotels moet je zien

Mocht je je nu afvragen of ik uit eigen ervaring spreek, nee. Ik ben wel degelijk naar A Little White Wedding Chapel geweest, maar ben niet met een ring om mijn vinger naar buiten gelopen. Het was vooral om sfeer te proeven. Of nog beter: om mijn ogen uit te kijken. Ik had dit bezoekje door tijdgebrek bijna overgeslagen, maar gelukkig zijn we toch gegaan.

De kapel waar Ross en Rachel trouwden in Friends!

Ja, deze kop krijgt een uitroepteken. Want voor mij was dit de voornaamste reden. In de aflevering van Friends in Las Vegas vindt het beroemde, impulsieve, dronken huwelijk tussen Ross en Rachel plaats. “Hello Mrs. Ross!” – “Well, hello Mr. Rachel!” Heerlijk toch?

Nu begint wel de eerste (en enige, gelukkig) teleurstelling: de scène in Friends werd niet gefilmd in A Little White Wedding Chapel. Je ziet wel de buitenkant en die is hetzelfde, maar binnen zul je niets herkennen uit Friends. Maakt het niet minder leuk trouwens, alleen wat minder herkenning. Of ik heb niet de juiste plek gezien, dat kan natuurlijk ook.

Wie is hier nou echt getrouwd?

Er is ook nog een waslijst van beroemdheden die elkaar hier – in tegenstelling tot Jennifer Aniston en David Schwimmer – daadwerkelijk het jawoord gaven. Sprekende voorbeelden hiervan zijn Frank Sinatra en Mia Farrow (1966), Bruce Willis en Demi Moore (1987) en meer recent trouwden respectievelijk Pamela Anderson (2007) en Christina Milian (2009) hier.

Ook het geruchtmakende kortstondige huwelijk van Britney Spears met Jason Alexander in 2004, dat na 55 uur al nietig werd verklaard, werd hier gesloten. Dit rijtje spreekt toch tot de verbeelding? Wat is hier zo speciaal aan?

Kleine kapel, grote ervaring

De kapel staat aan een grote, drukke weg, dus het is even zoeken. De neonverlichting rondom A Little White Wedding Chapel trekt gelukkig genoeg aandacht. Achter de gebouw kun je parkeren. En dan begint de chapel experience.

Wedding Chapel Las Vegas

Het begint met een heerlijk kitcherig, overdekt oprijlaantje: The Little White Chapel Tunnel of Love. Je kunt door deze tunnel heenlopen en wordt dan verrast door een blauwe ‘hemel’ inclusief zoetsappige teksten en engeltjes. Er staat een roze Cadillac en een Elvis Presley-imitator staat klaar om je trouwerij te voorzien van een passend Vegas-deuntje. In de tunnel zit de ’World Famous 24 Hr Drive Thru Wedding Window’. Dat klinkt als een McDrive, en dat is het ook. Wil je snel trouwen, dan rij je simpelweg even door de Tunnel of Love en voor vijftig dollar word je in korte tijd in de echt verbonden. Hilarisch.

Je kunt gewoon naar binnenlopen, wordt netjes begroet en kunt rustig rondkijken. Het is kleiner dan ik had verwacht. Een onhandige verwachting misschien, gezien de ‘little’ in de naam. Oh well. Er is wat merchandise, je kunt pasgetrouwde stellen bewonderen en even een kapel binnenlopen als ‘ie niet wordt gebruikt. Mocht trouwen in Las Vegas dus niet je droom zijn, dan kun je op deze manier toch even voelen hoe het is.

De bijzondere wereld van Las Vegas

Kortom, A Little White Wedding Chapel is een aanrader als je in Las Vegas bent. Het kost weinig tijd, je kunt zo even parkeren, rondkijken en weer door. Dan heb je toch even geproefd aan deze typisch Las Vegas-traditie: impulsief trouwen met Elvis aan je zij.

LEES OOK: Citytrip Las Vegas: hotel aan The Strip of daarbuiten?

Zou jij willen trouwen in Las Vegas? Vertel het in een reactie!

Write A Comment