LA staat bekend als dure stad. Omdat we vrij onvoorbereid op pad gingen (lees: geen lijsten vol aanraders op zak) waren we benieuwd of goedkoop eten in Los Angeles inderdaad zo lastig was. Het viel mee! Verwacht geen uitgebreide dinertjes, gewoon low-key. Maar lékker!

We hadden slechts anderhalve dag in Los Angeles. Dat betekent: 2x diner, 1x lunch. Ontbijt haalden we bij Starbucks (want er zit een Starbucks in de wachtruimte bij de studio’s van Warner Bros.!). Zonder voorbereiding begaven we ons in Los Angeles. En daar zijn we gelukkigerwijs tegen een paar pareltjes aangelopen.

LEES OOK: Zo tof is de Warner Bros. Studio Tour in Hollywood (Los Angeles)

1. Diner bij The Gumbo Pot, Farmers Market ($11 p.p.)

Nadat we gehighfived hadden met Terry Crews in The Late Late Show (later meer hierover), brachten we een bezoekje aan het naastgelegen Farmers Market. We maakten een paar rondjes en verlekkerden ons aan al het heerlijke eten dat hier geboden wordt. De drukte viel mee, maar je gaat toch automatisch op zoek naar de tentjes waar veel mensen staan. Hoe populairder, hoe beter.

We belandden uiteindelijk bij The Gumbo Pot. Bij gumbo heb ik altijd goede associaties, gezien het album Mmm… Gumbo? van Room Eleven. Toen het album uitkwam (in 2008, time flies) zei het me niets, inmiddels weet ik dat het een typisch Amerikaanse stoofpotje is, waarin smaken uit verschillende culturen gecombineerd worden.

Goedkoop eten in Los Angeles
Mmm… Gumbo! Een goede optie als Farmers Market in Los Angeles bezoekt.

We kozen voor de Seafood Gumbo en, op aanraden van de Gumbo-meneer, de Gumbo Ya Ya. Dit wordt standaard geserveerd met corn bread (een heerlijk muffinachtig cakeje van maïs) en een bijgerecht (zoete-aardappelsalade en een groene salade).

Goedkoop eten in Los Angeles
Twee soorten gumbo met salade en corn bread.

Het bakje gumbo, een soort soep met daarin vis/vlees en rijst, lijkt klein, maar met de bijgerechten is het een vullende maaltijd. We namen plaats op de simpele stoeltjes tussen alle kraampjes en we hebben gesmuld. Voor $22 waren we die avond klaar. Netjes toch?

The Gumbo Pot (The Farmers Market)
6333 West Third Street #312, Los Angeles

2. Lunch bij Whole Foods, Beverly Hills ($4,50 p.p.)

De volgende dag zochten we een plekje om te lunchen. Op ons lijstje stond sowieso de Whole Foods Market in West Hollywood, omdat daar regelmatig sterren gespot worden. Spoiler: leuk om even te kijken, maar niet zo fancy als je verwacht en geen sterren gespot. Voor zover we weten dan. Er waren toch opvallend veel mensen die met een zonnebril op boodschappen deden.

Goedkoop eten in Los Angeles
De hippe Whole Foods in West Hollywood, Los Angeles.

Anyway, de Whole Foods is een hip, Amerikaans supermarktconcept, waar je allemaal biologische en organische producten kan kopen. (Maar ook gewoon snacks. Zoals stroopwafels. Echt.) Soms een verademing tussen al het fast food in de VS, maar ook best duur.

Waar ik vooral blij van word is het buffet in deze supermarkt. Je pakt een bakje en kunt dit vullen met allerlei gezonde, verse ingrediënten. Heerlijk! Van bijzondere hummus tot verse groenten, van salades tot warme pasta. Voor $9 hadden we een mooie maaltijd bij elkaar gesprokkeld, waar we samen van konden eten.

Bij de ingang zijn tafeltjes en stoeltjes waar je rustig je maaltijd kunt nuttigen. Oja en je hebt er ook gewoon pizzapunten, relatief goedkoop. Dat kan natuurlijk ook.

Whole Foods Market
7871 Santa Monica Blvd, West Hollywood

3. Diner bij The Poké Shack, Venice Beach ($6,50 p.p.)

Rond etenstijd bezochten we Venice Beach. Niet ideaal omdat de straatartiesten allemaal aan het opruimen waren, maar oh wat een mooie zonsondergang. Die hadden we niet willen missen. En de poké ook niet.

Poké is een Hawaiiaans gerecht dat steeds meer terrein lijkt te winnen. Het is een vullende salade met in de hoofdrol verse, rauwe vis. Misschien word je er niet meteen enthousiast van, maar het is het proberen waard. En volgens mij is het ook nog retegezond.

Goedkoop eten in Los Angeles
‘Build your own bowl’ bij The Poké Shack in Los Angeles.

The Poké Shack ziet er helemaal hip uit. Toffe huisstijl en een gastdame die met een iPad je bestelling opneemt. Dit klinkt heel cool, maar het is gewoon een keuken met een raam waar je je eten haalt en een paar statafels om je verse salade op te eten. De bestelprocedure is dan ook meer voor de sier dan dat het echt praktisch is, zo vertelde de gastdame.

We kozen ervoor om een grote poké te doen van $13. Je kiest je proteïne (tonijn, zalm, garnaal, tofu), een basis (witte of bruine rijst, zeewier of boerenkool), saus en toppings. Je kunt alle toppings kiezen zonder meerprijs. Dat deden we dus ook. Plus avocado, voor een dollar extra.

We hadden zalm, bruine rijst en de crunchy garlic saus. Rauwe vis is toch even wennen. Wennen, maar erg lekker. En gezond, dat geeft natuurlijk ook een goed gevoel, vooral als je elke keer verleid wordt door pizza’s.

Eén grote portie met z’n tweeën lijkt misschien weinig, maar geloof me, voor 1 kleine eter + 1 grote eter is de grote versie meer dan genoeg. Alleen de sportievelingen op het strand (het is vlakbij Muscle Beach) eten met gemak een hele salade op. Sorry voor het gebrek aan een foto, op de site zie je dat het om op te vreten is.

The Poké Shack
1425 Ocean Front Walk, Venice

Heb jij nog aanraders voor Los Angeles? Misschien een food truck? Laat het weten in een reactie hieronder!

Write A Comment