Het is altijd even afwachten hoe het eten tijdens een citytrip uitpakt. Tijdens onze citytrip Londen in 2016 hadden we geluk: we hadden drie avonden (en een lunch) te besteden en ik kan ze allemaal aanraden. Goed eten, afwisselende keukens, centraal gelegen en heel betaalbaar. Dat is wat we graag willen in een dure stad als Londen, nietwaar?

1. Fire & Stone (pizza, £11 p.p.)

Vóór onze reis zag ik ergens op Instagram een foto langskomen van Fire & Stone in Londen. De foto van de pizza’s deed me bijna watertanden. Mijn interesse werd gewekt door de menukaart, met daarop allerlei ‘wereldse’ variaties van de gangbare pizza’s. Bovendien heeft het restaurant een ideale locatie: vlakbij Covent Garden.

En dus vlakbij West End. Ideaal, want we hadden al een avondje The Book of Mormon (geweldige musical, ga het zien) gepland. Kortom: die kwam op ons restaurantlijstje.

Lekker betaalbaar eten Londen
Ziet er geweldig uit toch? Pizza met brie en squash.

Het werd zelfs het eerste restaurant dat ik voor een citytrip reserveerde. Niet omdat ik bang was dat ze geen plek meer hadden, maar omdat je op de website allemaal goede deals kunt boeken. Normaal gesproken zit ik niet graag aan een tijd vast op vakantie, maar nu moesten we toch op tijd in het theater zijn.

Nu moet ik zeggen: de prijzen op de menukaart, zonder deal, zijn al heel redelijk. De pizza’s zijn het duurst en die zijn tussen de tien en vijftien pond. Dus mocht je zonder reservering binnenlopen, het is heel betaalbaar.

Toch was ik blij met de deal: twee pizza’s voor veertien pond. Drankje erbij en je bent voor twintig pond klaar. Dat is het reserveren waard toch? Daarvoor heb je echt goede pizza’s en een echt leuk restaurant. Geen fastfood, maar een hippe tent met een warme doch moderne inrichting.

Lekker betaalbaar eten Londen
Minder kleurrijk, maar lékker!

Bij binnenkomst werden we naar beneden geleid. Gezellig donker, waar een paar mensen al zaten te eten. In verband met ons theaterbezoek aten we relatief vroeg, om half zes. Langzaamaan druppelden steeds meer mensen binnen. Toen we weggingen, zat het gezellig vol.

Maar goed, let’s talk pizza. “Gourmet global pizza”, noemen ze het zelf. De pizza’s zijn allemaal vernoemd naar plaatsen in de wereld en worden gemaakt met de smaken en ingrediënten uit die plek. Wij gingen voor Melbourne (brie, butternut squash, mozzarella, balsamico) en Peking (eend, mozzarella, hoisinsaus).

Zo lekker. Mijn vegetarische optie met brie was erg goed, maar ik moet zeggen dat de Peking nog veel lekkerder was. En dat terwijl ik niet erg van vlees ben. Aanrader!

Fire & Stone
31/32 Maiden Lane, Covent Garden

2. Chiquito (Mexicaans, £14,50 p.p.)

Oké, van dit restaurant was het niet zo spannend of het goed was, want ik was er een paar jaar eerder ook geweest. En toen werden we verliefd of het knoflookbrood. Zo simpel, maar zo goed. Nu had ik ander reisgezelschap, dus deze optie konden we niet aan ons voorbij laten gaan.

Chiquito ligt aan Leicester Square, niet alleen het hart van West End, maar ook de plek waar filmpremières meestal plaatsvinden. Een uitgaansplek dus. Dat maakt de plek massaal, maar doet niet af aan het lekkere eten. En ook deze optie is dus ideaal als je naar het theater of de bioscoop wil, of gaat stappen.

Het Mexicaanse restaurant heeft een passende inrichting met veel hout en decoratieve elementen. Twee verdiepingen, met zowel houten stoeltjes als gezellige ronde banken. Met het cocktailaanbod van Chiquito is het dan ook niet gek dat veel jonge mensen hier komen voor een cocktail en een hapje erbij. Het zorgt voor een bruisende sfeer.

Lekker betaalbaar eten Londen
Mexican Garlic Bread met kaas. Zó lekker.

Wij komen er ‘gewoon’ voor eten. Hoewel, onze 29 pond werd deels veroorzaakt door een wat duurdere cocktail. De prijzen zijn verder goed te doen. Chiquito is een keten, met winkels in heel Groot-Brittannië, maar deze in Londen beschouwen ze als hun flagship restaurant.

Zoals ik al zei, start sowieso met de Mexican Garlic Bread en kies voor de extra topping van kaas. We dachten de eerste keer: leuk voorgerechtje, als een equivalent van een broodplankje. Nou, het is dus een maaltijd op zich. Zowel de omvang ervan als de smaak. Echt, dit is waarvoor je terug wilt.

Verder is het aanbod breed. In elke prijscategorie kun je wel wat vinden en er is zowel paella, taco’s, burgers, salades, flatbreads, vlees en vis. Wij kiezen meestal voor food sharing, wat kleine hapjes, zodat we van alles een beetje kunnen proeven.

Chiquito
20/21 Leicester Square

3. Wong Kei (Chinatown, £8,50 p.p.)

Op onze derde en laatste avond wilden we graag eens eten in Chinatown, want dat hadden we in Londen nog nooit gedaan. Op zoek naar een authentiek restaurant kwamen we uit bij Wong Kei, dat goed eten serveert voor een kleine prijs.

“Wong Kei is a Chinese restaurant in London’s Chinatown, once described as “the rudest restaurant in London””, schrijft Wikipedia. Dat maakt toch nieuwsgierig? De bediening snauwde naar de gasten en kwam achter je aan als je niet genoeg fooi achterliet. Het grappige is: gasten vonden dit over het algemeen wel vermakelijk.

Toch is er verandering is gekomen met de heropening en een nieuwe eigenaar in 2014. Ook wij ervoeren het restaurant niet als onbeleefd.

Lekker betaalbaar eten Londen
Een goede maaltijd in Chinatown.

Het restaurant bevindt zich aan Wardour Street, een van de straten van Chinatown. Ook dit ligt zeer centraal, achter Leicester Square. Toen we het restaurant binnenkwamen, werden we naar boven geleid, waar we een tafel aan het raam kregen. Boven is de inrichting iets fancyer dan beneden, maar verwacht er niet teveel van.

Aan tafel kregen we thee (van het huis) en de menukaart. Het eten stond razendsnel op tafel en was heerlijk. Wat wel even wennen was, is dat je eventueel je tafel deelt. Er staan ronde tafels, waar je bijvoorbeeld met twee stellen aan zit te eten. Het heeft wel wat. De gerechten zijn tussen de 5-10 pond en dan krijg je goed gevulde borden. Echt waar voor je geld.

Wong Kei
41-43 Wardour Street

4. Hummus Bros (hummus, £9 p.p.)

We hadden drie avonden, maar natuurlijk ook nog lunch! Op de eerste dag gingen we als onderdeel van onze Sherlock-tour een sandwich eten bij Speedy’s, op de tweede dag probeerden we Hummus Bros. Hier kun je ook dineren, en gezien de porties die je bij lunch krijgt is dat meer dan genoeg.

Hummus Bros ligt in dezelfde straat als Wong Kei, maar dan verder naar het noorden en uiteraard buiten Chinatown. Het is een klein zaakje, niet geschikt voor een uitgebreid diner, maar wel voor een goede maaltijd in een knusse omgeving. Simpel, maar tof en hip.

Ja, de porties dus. We hebben ons hier echt tonnetje rond gegeten. Of de porties nu zo groot zijn of gewoon heel vullend, ik weet het niet. En niet onbelangrijk: het is lekker! Als je een beetje van hummus en falafel houdt, kan het natuurlijk bijna niet mis gaan. Dan word je hier gewoon blij van.

Lekker betaalbaar eten Londen
Hummus, hummus, hummus! En falafel met tzatziki.

Er zijn ruwweg drie keuzes: een hummus bowl, een wrap of een salad box, allemaal in verschillende varianten. Wij kozen voor de hummus bowl met guacamole en falafel en een falafel wrap met tzatziki.

De hummus bowl is simpelweg een kommetje met hummus, met daarop de falafel en guacamole. Daarnaast krijg je pitabrood of een ander bijgerecht naar keuze. De wrap wordt in twee delen geserveerd (handig als je wilt delen), met daarin ook hummus en tortillachips erbij. Hou je niet van falafel? Dan is er ook voldoende keuze met kip en beef.

Voor een stevige, low-key maaltijd zit je bij het hippe Hummus Bros dus helemaal goed.

Hummus Bros (Soho)
88 Wardour Street

Waar eet jij het liefst in Londen? Laat je tips achter in een reactie.

Write A Comment