Lekker en betaalbaar uit eten in Bratislava is gelukkig niet moeilijk. Betaalbaar sowieso niet, want over het algemeen is het goedkoper dan bij ons. En goede restaurants waren ook zeker niet moeilijk te vinden. Ik probeerde er vier en kan ze allemaal aanraden. Hier mijn overzicht.

LEES OOK: Bratislava voor beginners: 10 bezienswaardigheden

Bratislava heeft een klein centrum en dat betekent dat je na een dag ook wel een beetje weet waar de gezellige restaurantjes zitten. Er zitten ook aardig wat hippe dingen tussen. Mijn keuzes zijn allemaal in het centrum te vinden, op loopafstand van elkaar en de bezienswaardigheden in Bratislava. Algemene conclusie: je kunt heerlijk eten in Bratislava.

1. Slovak Pub

Wat mij betreft een must als ik in een nieuw land ben: altijd even de lokale keuken uitproberen. Zo ook in Slowakije. Het land heeft, net als bijvoorbeeld Tsjechië, een echte boerenkeuken. Deegwaren, schapenkaas en spek zijn belangrijke ingrediënten. Dat klinkt natuurlijk niet verkeerd.

Waar moet je het proberen? Het antwoord is zo klaar als een klontje: in de Slovak Pub. Het restaurant is een soort instituut in de stad, met een bijzonder gebouw, een bijzondere historische inrichting en ook bijzonder lekker eten.

Eten in Bratislava
Eten in Bratislava

Wij kozen voor twee vaste waardes in de Slowaakse keuken en dus ook op het menu van Slovak Pub: een knoflooksoep vooraf en een mixed platter van Slowaakse heerlijkheden als hoofdgerecht. Beide gedeeld en dat is meer dan genoeg. Lekker! En betaalbaar: we hoefden slechts €23,50 af te rekenen.

2. Gatto Matto

Gatto Matto staat bekend als een van de beste pizzaplaces in Bratislava en doet deze status eer aan. Het is een modern restaurant, met mooie inrichting en een fijn terras op een binnenplein. Pas op: reserveren is aan te raden.

We hadden twee heerlijke pizza’s gekozen: de Quattro Formaggi (want kaasmonster) en de Panchetta Con Brie. Mjam. Ook de prachtige tiramisu als dessert was om te smullen. De pizza’s zijn rond de €12 en dat maakte ons totaalbedrag op een acceptabele €35.

Pizza bij Gatto Matto
Eten in Bratislava

Wegens succes heeft Gatto Matto ook nog twee andere concepten in het centrum van Bratislava: een trattoria en een bistro. Grote kans dat je een tegenkomt dus.

3. Funki Punki

Funki Punki is wel een heel origineel tentje. Het bevindt zich aan de rand van het centrum: een klein restaurantje met in het midden een – zo lijkt het – gewoon normale keuken zoals we ‘m thuis ook kennen. Hier worden de lekkerste crêpes bereid.

Wij aten ze voor lunch, maar je kunt hier net zo goed dineren. Ze hebben een menu met een aantal hartige en zoete opties (allen zo’n €2-€3 per stuk), dus je kunt zelf samenstellen waar je zin in hebt. Wij gingen voor de Blue Cheese Special (met blauwe kaas, Goudse kaas, augurk en chilli) en de Elvis (met gegrilde bacon, pindakaas, jam en tomaat).

Crêpes bij Funki Punki

Vooral die laatste klinkt misschien vreemd – wij waren gewoon nieuwsgierig – maar lékker dat ze zijn. Als toetje nog een Crispy Nutella (crispy voegde niet zoveel toe, gelukkig is Nutella altijd goed) en onze buikjes waren weer vol. En dat voor het ongelooflijke bedrag van €10,90.

4. Green Buddha

Hier kwamen we eigenlijk terecht omdat Gatto Matto die avond vol zat maar dat was geen verkeerde samenloop van omstandigheden, want we hebben heerlijk Thais gegeten. Green Buddha, een mooi ingericht restaurant in een gezellig steegje, is dan ook een van de toppers van Bratislava.

Vooraf kozen we de Popia Vietnam, springrolls met munt en mango, die helaas niet zo bijzonder waren als het klonk. De hoofdgerechten daarentegen waren heerlijk: in ons geval waren dat de rode curry met eend en de gele curry met pompoen.

Curry bij Green Buddha

Tipje: pittig is hier ook echt pittig. Ik vroeg om helemaal geen pit en heb het terug moeten sturen omdat het alsnog te heftig was. Voor de doetjes onder ons. 😉 Totaal inclusief drinken en voorgerecht waren we €37 kwijt, waarbij ook al een verplichte fooi inbegrepen zit. Niet heel goedkoop, wel betaalbaar.

Ga jij binnenkort uit eten in Bratislava? Zit er een waardevolle tip tussen? Laat het hieronder weten!

Write A Comment