Eerder schreef ik al over de route van mijn korte roadtrip door Florida, langs Orlando, Miami, Key West en Everglades. Ben jij een roadtrip door Florida aan het plannen en wil je ook graag weten waar je zoal goed kunt eten en slapen? Ik zet mijn ervaringen voor je op een rij.

LEES OOK: Korte roadtrip door Florida (1): mijn reisroute

Roadtrippen door Florida: mijn route op de kaart

We begonnen ons tripje in Orlando, sliepen een nacht in Miami en reden toen langs de Florida Keys naar Key West. We sliepen op een andere Key, Marathon, en brachten de volgende dag een bezoek aan Everglades National Park. De laatste nacht sliepen we in Miami, waar vandaan we terugvlogen naar Amsterdam. Waarom we deze keuzes maakten? Dat lees je in dit artikel over mijn reisroute in Florida.


Slapen in Orlando: Quality Inn & Suites By the Parks

Vanwege extreme moeheid 😉 helaas geen eigen foto’s. Maar deze foto van de hotelwebsite is zeer accuraat.

Orlando was de enige plek tijdens deze trip waren we meer dan een nacht waren. We kwamen ’s avonds laat aan in Orlando, checkten in, vielen in slaap en kwamen de volgende ochtend meteen in de Orlando-stemming tijdens het ontbijt. Een groot deel van de gasten – waarschijnlijk in alle hotels in Orlando – komen voor Disney World of andere pretparken en kleden zich hiernaar. Zo vrolijk!

LEES OOK: Een dag in Orlando: 3 tips (zonder pretparken)

Naast deze gezellige sfeer was het een ideaal hotel voor een bezoekje aan Orlando. Het was bijzonder goedkoop, de kamer was netjes en brandschoon, er is ruime parkeergelegenheid, het ontbijt was heerlijk (wat wil je met een wafelijzer) en de locatie was ideaal om erop uit te gaan. Een aanrader.

Prijs per kamer per nacht: €70 (inclusief parkeren en ontbijt)
Lees meer over Quality Inn & Suites By the Parks in Orlando


Slapen in Miami Beach: The New Hotel BBG

The New Hotel BBG in Miami Beach

We spendeerden de tweede en de vierde nacht in Miami, in verschillende hotels. Hiervoor kozen we omdat het goed uitkwam in ons reisschema en omdat de afstanden binnen Miami lang zijn. Met een hotel in Miami ben je zo een uur onderweg naar Miami Beach en vice versa. Miami Beach is zelfs een andere stad dan Miami, dus let daarop als je hotels zoekt.

Met een hotel aan de oostkant was het makkelijker om bezienswaardigheden te bezoeken als South Beach en Ocean Drive. The New Hotel BBG is een klein boetiekhotel met een eigen bar Blue Beer Garden, vandaar ook de BBG in de naam. Het is een gezellige, hippe bedoening rondom een klein zwembad. De kamers zijn verschillend en hebben nog een ouderwetse sleutel. Die van ons was mooi en erg ruim. Ook de badkamer was perfect, aan alles was gedacht.

Prijs per kamer per nacht: €105 (inclusief parkeren, maar weinig plekken voor de deur)
Lees meer over The New Hotel BBG in Miami Beach


Eten onderweg: lunch bij Mrs. Mac Kitchen

Roadtrip Florida: hotels en eten

Mrs. Mac’s Kitchen is zo’n heerlijke plek om tijdens je roadtrip te lunchen. Een oldschool Amerikaans restaurant, waar al tientallen jaren menig chauffeur stopt voor een hapje. Het ligt op Key Largo, het eerste eiland dat je tegenkomt als je vanuit Miami naar Key West rijdt. Hier bekruipt je meteen het Caribische gevoel dat op alle Keys hangt.

Je parkeert hier gewoon in het zand, voor de deur. Hier is een veranda met een klein terras en een vrij groot restaurant daarachter, die van boven tot onder is volgehangen met kentekenborden. Ja, ook uit Nederland! Home away from home. Het geeft Mrs. Mac’s een unieke sfeer.

Ruim veertig jaar geleden werd Mrs. Mac’s gestart door de zoon van mevrouw Mac, die kookte naar haar recepten. En ik kan zeggen: die recepten zijn niet verkeerd. Zo at ik een heerlijke veggie saucer met veel kaas, groente en hun ‘special sauce’. Daarnaast serveren ze burgers, salades, sandwiches, soep en – zoals dat hoort op een eiland – vis. Veel vis.

Prijs lunch: tussen $6,99 en $20,99
Mrs. Mac’s Kitchen ligt op Key Largo aan de highway


Slapen op de Florida Keys: Coconut Cay Resort

Coconut Cay Resort in Marathon

Het Caribische gevoel dat Mr. Mac’s Kitchen al gaf, wordt bij Coconut Cay Resort helemaal compleet gemaakt. Het is een resort zoals je dat graag ziet op een warm eiland: felkleurige stoelen, schattige accommodaties en veel mogelijkheid tot watersport. Zo biedt het resort aan alle gasten gratis gebruik van paddleboards, kajaks en fietsen.

Coconut Cay bestaat uit meerdere gebouwen, met een plein en een zwembad in het midden. Wij zaten in een apart gebouw, waar vier hotelkamers waren. Twee boven, twee beneden. De accommodatie is niet luxe, maar is wel ruim en biedt alles wat je op zo’n plek nodig heeft. Gezellige sprei over het bed en ik ben tevreden. Sterker nog: het heeft juist z’n charme.

Overigens is het nog leuker om in Key West te slapen, maar daar is een overnachting peperduur, dus dat hebben we aan ons voorbij laten gaan. Bovendien was het in ons krappe schema handiger om alweer een stuk van onze roadtrip te vervolgen, vandaar een hotel in het minder logische Marathon.

Prijs per kamer per nacht: €90 (inclusief parkeren en een simpel ontbijt om mee te nemen)
Lees meer over Coconut Cay Resort in Marathon


Eten onderweg: tropisch fruit bij Robert Is Here

Roadtrip Florida: hotels en eten

Dit is echt zo’n hotspot waarvan je maar net moet weten dat ‘ie bestaat en waarvan je achteraf zo blij bent dat je dat weet. Fruitstand Robert Is Here ligt in de middle of nowhere, maar is absoluut de moeite waard om op te zoeken. Wij gingen erheen toen we op weg waren van Miami naar Marathon, maar je kan het ook rondom je bezoek aan Everglades National Park plannen.

Kort samengevat is Robert Is Here een uit de hand gelopen jongensdroom die begon in 1959. Als 7-jarig jongetje zat Robert achter de fruitstand van zijn vader, met een pijl ‘Robert is here’. Inmiddels is Robert ver in de zestig en verkoopt nog steeds fruit, maar dan in een grote schuur met een terrasje en een soort kinderboerderij met allemaal random dieren, zoals schildpadden en lama’s.

Maar uiteindelijk kom je natuurlijk voor dat verse, tropische fruit. Ongelooflijk veel soorten vers fruit. Je kijkt je ogen uit. Zo proefden wij hier de bijzondere guanabana, een fruitsoort dat er niet lekker uitziet, maar smelt op de tong. En dan heeft hij ook allemaal lokale groentes, noten en conserven. Ook bieden ze verse smoothies. Enigszins aan de prijs, maar dan ben je wel een ervaring en een vitamineshot rijker.

Smoothies vanaf: $7,25
Robert Is Here ligt in Homestead, vlakbij Everglades National Park


Slapen in Miami: EVEN Hotel Miami – Airport

Roadtrip Florida: hotels en eten

Ook de locatie van onze laatste nacht kozen we tactisch. Vanuit het hotel in Miami Beach hadden we die kant van de stad verkend, nu gingen we voor het ‘vasteland’. Het EVEN Hotel Miami – Airport is gunstig gelegen tussen de interessante buurten van Miami en het vliegveld. Dat laatste was niet alleen handig omdat we vanuit Miami terugvlogen, maar maakte het hotel ook nog eens – gek genoeg – goedkoper.

Het was voor het eerst dat ik in een EVEN Hotel sliep, maar ik was positief verrast. Het is een nieuw, strak hotel met een leuke kleurige huisstijl. Gezondheid staat voorop: veel communicatie is gefocust op gezond leven (handen wassen, altijd water beschikbaar) en in je kamer is een heus fitnesshoekje. Ja, echt. Of je het nu gebruikt of niet, het is een sympathiek concept.

Prijs per kamer per nacht: €72 (parkeren kan gratis voor de deur)
Lees meer over EVEN Hotel Miami – Airport


LEES OOK: Korte roadtrip door Florida: mijn reisroute

Heb jij nog een tip voor hotels of eten tijdens een roadtrip door Florida? Laat het weten!

Write A Comment