Doordat ik een cruise boekte in de Caribbean vanuit Florida, had ik opeens de mogelijkheid om een korte roadtrip door Florida te maken. Die kans greep ik natuurlijk. In de vijf dagen die ik had propte ik alle belangrijke bezienswaardigheden in de Amerikaanse staat: Orlando, Miami, de Florida Keys (met Key West) en Everglades National Park. En het was perfect! Hier lees je alles over mijn route.

LEES OOK: Korte roadtrip door Florida (deel 2): hotels en eten

Korte roadtrip door Florida: even de kaart erbij

Hieronder zie je welke route ik heb gereden. Onder de kaart volgt een toelichting en tips om jouw route in te delen.

Aankomst in Orlando

’s Avonds laat kwamen vriendlief en ik pas aan in Orlando vanuit Amsterdam. We haalden de huurauto meteen op op het vliegveld van Orlando en reden in drie kwartier naar het hotel. Tegen middernacht kwamen we daar aan en lagen we vrijwel direct op één oor. Niets van Orlando gezien, dus deze dag tel ik niet mee.

Dag 1: Orlando

Tips voor een dag in Orlando

Orlando staat vooral bekend al pretparkparadijs en dus kun je je aantal dagen het beste baseren op het aantal parken dat je wil bezoeken – en je budget. De tickets voor parken zijn erg duur. Er zijn in Orlando vijf pretparken van Disney en een ticket voor één park zou op onze datum $150 dollar per volwassene kosten. En dan heb je dus nog maar eenvijfde van Disney World. Nu is het wel zo: hoe meer dagen, hoe meer parken, hoe voordeliger het (relatief) wordt.

LEES OOK: Een dag in Orlando: 3 tips (zonder pretparken)

Wij houden echt wel van Disney en Universal maar besloten dat we die dollars aan liever aan dingen zouden besteden. Vandaar dat Orlando maar één dag in onze planning innam. Zonder parken is één dag in Orlando ook genoeg. Hoe wij die dag in Orlando spendeerden lees je in dit artikel.

Dag 2: Orlando – Miami (ca. 3,5 uur)

Korte roadtrip door Florida
Het heerlijke strand van Miami Beach.

Ik noem dit dag 2 maar tijdens onze reis waren dit twee dagen en zat er nog een 8-daagse cruise door de Caribbean tussen. Wij reden vanuit Orlando naar Port Canaveral om op het schip te gaan en reden een week later van Port Canaveral naar Miami. Port Canaveral ligt een uur ten oosten van Orlando, dus de reistijd komt op hetzelfde neer.

Op deze dag hebben we niets meer in Orlando gezien. We vertrokken op tijd en waren dus aan het begin van de middag in Miami. We kozen voor een hotel in Miami Beach (is officieel een andere stad dan Miami), omdat de afstanden in de stad enorm zijn. Met een standplaats aan de oostkant van de stad konden we deze dag besteden aan het verkennen van Miami Beach en South Beach, waar we ’s avonds ook gegeten hebben.

Dag 3: Miami – Key West – Marathon (ca. 4,5 uur)

Korte roadtrip door Florida
De zonsondergang in het supergezellige Key West.

De volgende dag waren we weer op tijd uit de veren voor een heel mooi roadtripje van Miami langs de Florida Keys naar Key West, een plek die je zeker niet mag overslaan. De Florida Keys zijn eilanden in het zuidelijkste puntje van Florida, waarvan Key West de meest uiterste is. Van hieruit kun je bij goed weer Cuba zien liggen, zo dichtbij is het. De Keys zijn verbonden door een mooie tweebaansweg, die het lekker makkelijk maakt om alle eilandjes in een dag te zien.

Op de eilandjes maakten we tussenstops voor een goede lunch en wat winkeltjes. In de middag waren we bij ons tropische hotel in Marathon en gingen meteen door naar Key West om daar de (vroege) zonsondergang mee te maken. In Key West vermaak je je uren, ook wel dagen, maar in dit krappe schema moesten we aan het eind van de avond toch echt terug naar ons hotel.

Waarom bleven we dan niet in Key West slapen? Dit had twee redenen: 1) een hotel in Marathon of een van de andere Keys is veel beter te betalen dan in het leuke maar zeer dure Key West. En twee: doordat iets dichterbij het vasteland te slapen, hoefden we de volgende dag minder lang te rijden.

Dag 4: Marathon – Everglades – Miami (ca. 4,5 uur)

Korte roadtrip door Florida
Everglades National Park ziet er soms niet anders uit dan de Nederlandse natuur, maar heeft wél alligators.

Dag 4 hadden we vooral uitgetrokken voor Everglades National Park. Naast steden zijn de nationale parken van de Verenigde Staten echt favoriet bij mij. De organisatie daar is perfect en de natuur overweldigend en divers. Everglades kenmerkt zich door veel moeras, zeekoeien en natuurlijk: alligators. Dat wilden we niet missen.

We reden van `Marathon naar Everglades en werden van het Ernest F. Coe Visitor Center naar het Flamingo Visitor Center gestuurd. Onderweg heb je mooie plekken om te stoppen voor natuur en alligators en bij Flamingo kun je zeekoeien zien. Deze tocht duurde ongeveer 2,5 uur.

Na ons bezoek aan Everglades gingen we weer terug naar Miami. In een kleine twee uur reden we naar ons hotel, aten in de buurt van ons hotel en gingen gauw weer slapen voor de volgende (en alweer laatste) dag.

Dag 5: Miami – Amsterdam

Een van de hoogtepunten van Miami: Wynwood Walls en omgeving.

Dit keer hadden we een hotel geboekt vlakbij het vliegveld en in de stad Miami zelf, aangezien we op de tweede dag Miami Beach al hadden afgestreept. Enerzijds lijkt het onhandig om in twee verschillende hotels in dezelfde stad te slapen, maar het gaf ons juist de mogelijkheid om meer te zien. De eerste nacht in Miami bezochten we oostkant, de tweede nacht de westkant. Een aanrader, want je bent anders zo een uur onderweg.

We vlogen pas ’s avonds terug naar Amsterdam, dus we hadden nog een hele dag om in Miami te spenderen. Deze besteedden we aan een winkelcentrum, het geweldige outdoor museum Wynwood Walls, lekker eten (uiteraard) en een bezoekje aan Little Havana.

Wat zou ik anders doen?

Je weet natuurlijk nooit wat je hebt gemist, maar ik ben blij met de manier waarop we onze korte tijd in Florida hebben gespendeerd. We hebben lang getwijfeld over Key West omdat het veel tijd kostte en misschien te weinig opleverde, maar zijn ontzettend blij dat we het hebben gedaan.

Ik vond Key West het hoogtepunt van Florida en zou er zeker nog eens heen gaan. Maar ik weet ook: de kans is klein dat ik binnenkort weer in Florida kom, laat staan in Key West (uren rijden), dus ik ben blij dat we de belangrijkste dingen hebben gezien. Geen Fear Of Missing Out meer wat betreft Florida.

LEES OOK: Korte roadtrip door Florida (deel 2): hotels en eten

Hebben we toch een bezienswaardigheid gemist tijdens onze korte roadtrip door Florida? Laat het weten in een reactie!

Write A Comment