Londen is een van de steden waar ik regelmatig kom en elke keer heb je weer de keuze: waar ga ik overnachten? Inmiddels zijn er meerdere hotels in Londen waar ik steeds weer terugkom, simpelweg omdat ze heel goed bevallen. En helemaal fijn: ze zijn (voor Londense begrippen) prima betaalbaar.

LEES OOK: 4x lekker en betaalbaar eten in Londen

Wat vind ik belangrijk aan een hotel? Ik hou van moderne hotels, liefst nieuw, want dan zijn ze (vaak) ook nog schoner. Hygiëne vind ik dus belangrijk en ik hecht heel veel waarde aan een locatie vlakbij het openbaar vervoer. Veel faciliteiten of een restaurant bij het hotel vind ik niet belangrijk. Volg dus vooral m’n tips als je ongeveer hetzelfde zoekt.

De grens voor een fatsoenlijk hotel ligt in Londen vanaf 100 euro en dan moet je geluk hebben. Tussen 100-125 euro zie ik dus als betaalbaar (maar budget kunnen we het helaas niet noemen).

1. Kip Hotel

Hotels Londen

Kip Hotel (100 euro per nacht) heeft een beetje mijn hart gestolen. Het hotel is nog maar een paar jaar oud, biedt precies wat je nodig hebt en heeft gewoon een leuke vibe. Hier is alles zwartwit: de receptie, de kamers, de Instagram-foto’s in de lift. Bij de receptie krijg je altijd een gratis kopje koffie. De jonge, vrolijke medewerkers helpen je graag helpen om toffe plekken in Londen te vinden.

De kamers zijn (net als de kleurstelling) simplistisch: er is een bed met laden eronder, een wand met plankjes en een televisie en een kledingrek waar je je jas op kunt hangen. De kamers zijn klein, maar wat mij betreft alles wat je nodig hebt. Bovendien geeft de website exact aan wat je kunt verwachten. Ik heb twee keer een Kleine Tweepersoonskamer geboekt (aangevraagd met raam) en het was perfect.

Ook de locatie is mooi. Kip bevindt zich in de wijk Hackney, pal naast het station Hackney Central. Met de trein ben je met één overstap zo in het centrum van Londen. Bovendien is de buurt van het hotel ook gezellig: je vindt meerdere goede restaurants (zoals Temple of Seitan en Tonkotsu), supermarkten en een shopping area.

Oja, en de naam Kip heeft natuurlijk niets met onze betekenis te maken (toook tok tok), maar betekent in het Iers ook wel slapen of een dutje. Logischer.

2. Moxy London Stratford

Fotocredits: website Moxy London Stratford

Vorig jaar wilden we Kip voor de derde keer boeken, totdat ik Moxy ontdekte. Het blijft altijd een dilemma: ga je voor iets-waarvan-we-weten-dat-het-goed-is of een keer iets nieuws. Deze keer gingen we voor de laatste, omdat ik nieuwsgierig was en Moxy als goedkoper (107 euro per nacht) uit de bus kwam.

Ik kreeg er geen spijt van. Moxy is een hippe hotelketen onder de vleugels van Marriott en zie je de laatste tijd in steeds meer steden verschijnen. Zo ook in Londen, op twee locaties: Stratford en Excel. Wij kozen voor Moxy London Stratford, dat ideaal gesitueerd is nabij het grote treinstation Stratford en winkelcentra daaromheen.

Fotocredits: website Moxy London Stratford

De inrichting, uitstraling en filosofie ligt helemaal in mijn straatje. Geen onnodige faciliteiten, maar wel gezellig, mooi, schoon en up-to-date. Zo heb je geen telefoon op de kamer (want oldschool), maar wel een televisie met Google Chromecast (yes baby). Bovendien hebben ze beneden een bar, kluisjes en ontbijt.

Inmiddels heb ik ook in Berlijn in Moxy geslapen, omdat het zo goed beviel in Londen. Aanrader dus.

LEES OOK: Uniek uitje in Londen: The Great British Bake-Off

Bonus: Amba Hotel Charing Cross

Fotocredits: website Amba Hotel Charing Cross

Jaren geleden had ik het voorrecht om tweemaal in een hotel te slapen dat misschien wel de allerbeste locatie in Londen heeft: Amba Hotel Charing Cross. (Destijds heette het anders, maar volgens mij is er niets veranderd – in goede zin.) Het hotel zit boven het centrale metrostation Charing Cross, aan grote straat The Strand, waar je uitkijkt op Trafalgar Square en zo naar de Thames loop.

Het hotel heeft een prachtige klassieke inrichting, ruime kamers en een overheerlijk ontbijt dat wordt geserveerd in de serre aan de voorkant van hotel, met uitzicht op de Londense drukte.

Maar je voelt ‘m al aankomen: daar hangt ook een prijskaartje aan. Destijds was het ook al duur, maar betaalbaarder dan nu. De goedkoopste kamer is al snel 250 euro per nacht. Dat is dan ook de reden dat ik er niet meer ben geweest – alhoewel je er elk bezoek aan Londen wel langskomt. Mocht je dus wat te besteden hebben, Amba is een topper.

LEES OOK: Voor Beatles-fans: een bezoekje aan Abbey Road in Londen

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord en berust totaal op mijn ervaring. Wel zijn de links naar de hotels affiliate links: als je via deze link boekt, verdien ik een kleine vergoeding. Daarmee help je me deze site te runnen. 🙂

Write A Comment