Citytrip LA op de planning? Ga dan ook eens naar Downtown Los Angeles. Door de bekendheid van het strand en Hollywood vergeet je bijna dat Los Angeles nog meer biedt. En het is verrassend leuk! Downtown is vooral bekend van de skyline die het de stad geeft, maar wat kun je hier zoal doen? Ik heb 3 tips voor je.

Downtown LA heeft een hoop toffe dingen te bieden. Nu had ik beperkt tijd, dus ik zou graag nog eens een bezoek brengen. Desalniettemin heb ik een paar leuke tips voor je verzameld.

LEES OOK: 3x prachtig uitzicht over Los Angeles (gratis!)

1. The Last Bookstore

Downtown Los Angeles: tips

Oh, ik hou van rondsnuffelen in boekwinkels tijdens een citytrip. The Last Bookstore is een mooi voorbeeld van een boekhandel waar je enerzijds heel veel boeken hebt om te bekijken en waar anderzijds ook ruimte is om een boek te gaan lezen. Dat alles in een gezellige, ouderwetse doch hippe, huiselijke setting.

Op de bovenverdieping vind je nog meer leuks. Een deel is gevuld met kleine winkeltjes met allemaal unieke producten en een deel is ‘gewoon’ gevuld met boeken. Alhoewel, gewoon. Verspreid in de winkel zijn meerdere grappige plekken gemaakt van boeken (zoals een tunnel en een boekenraam), waar je de leukste selfies kan maken.

2. Grand Central Market

Downtown Los Angeles: tips

Grand Central Market is een hippe, industriële markthal waar je heerlijk kunt rondkijken en natuurlijk een goed hapje kunt eten. Je vindt hier allerlei keukens, zowel Aziatisch als Zuid-Amerikaans, maar ook Duits. Het is een mooie weergave van alle culturen die in Los Angeles samenkomen.

Ik zou zeggen: volg vooral je neus en kies dan een plekje om wat te eten. Op deze manier kwamen wij terecht bij Sari Sari, een Filipijns concept. Een populair tentje, met een aantal zitplekken, waar we heerlijk hebben gegeten.

3. Little Tokyo

Downtown Los Angeles: tips

Little Tokyo maakt onderdeel uit van Downtown Los Angeles en is zo leuk om te bezoeken. Het is de grootste Japanse buurt van het land en ligt in het noorden van Downtown. Je merkt snel wanneer je in Little Tokyo loopt. Door de Japanse gebouwen, maar vooral door de leuke winkels en restaurantjes die je dan tegenkomt. Dat hippe net-even-anders, wat de Japanse cultuur zo leuk maakt.

Binnen Little Tokyo heb je ook nog een soort onafgesloten mall met daarin horeca en winkels, genaamd Japanese Village Plaza. Winkels met allerlei gekke spullen (I love it), Japanse supermarkten, een Japanse bakker met de mooiste lekkernijen en om het af te maken: live karaoke midden op het plein.

LEES OOK: De gouden tip voor een citytrip Los Angeles: neem de tijd

Waar ga jij het liefst heen tijdens een citytrip LA? Of heb je nog tips voor Downtown Los Angeles? Laat het weten!

Write A Comment