Coney Island is een ultiem uitje tijdens je citytrip New York. Lekker aan het strand liggen, zo’n tof ouderwets pretpark bezoeken en een beroemde hotdog eten. Als je in het hoofdseizoen gaat in ieder geval.

Oké, dit is een beetje stom. Of suf, dat is een beter woord. Eind september spendeerden we een week in New York en we hadden één dag gereserveerd voor Coney Island. We verheugden ons er enorm op. Een dag terug in de tijd, terug naar het New York van vroeger – inclusief lekker eten.

Op dinsdagochtend namen we de metro naar Coney Island, wat al met al een klein uur duurde vanuit onze accommodatie in Manhattan.

Check de openingstijden

Het was niet meer zo warm, maar toch: we verwachtten Rollercoaster-Tycoon-muziekjes, lachende kinderen, zonnende mensen. In de metro was het eigenlijk al opvallend rustig, bijna geen toeristen op de route. We stapten uit en liepen richting het water, richting het pretpark Luna Park. Wat een rust. Hmm, het is wel heel rustig. Is alles dicht? Nee toch?

Het schema met de openingstijden bevestigde ons vermoeden. In september en oktober (tot Halloween) is het park vooral in het weekend open, uitzonderingen daargelaten. Vergeet dus niet de openingstijden van te voren te checken.

Het schema met de openingstijden bevestigde ons vermoeden. Vergeet dus niet van te voren de openingstijden te checken.

Luna Park is niet het hele jaar open en dus is er op Coney Island niet het hele jaar gezelligheid. Op zich logisch, wie gaat er nu in de sneeuw naar het strand? In de winter is het park niet open en in het voorjaar en het najaar beperkt open. Dus wil je heel graag naar Coney Island? Zorg dan dat je je citytrip New York in de zomer plant.

Gelukkig was Nathan’s daar

Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee joh. We hebben altijd nog eten. De beroemde hotdogverkopers  zijn gelukkig gewoon open, ook als Coney Island niet overspoeld wordt door toeristen.

Na een wandelingetje langs het strand en rond het Luna Park, gingen we dus meteen naar Nathan’s Famous. Nathan’s werd zo famous omdat de oorspronkelijke hotdogkar op Coney Island vanaf 1916 uitgroeide tot een beroemde hotdogketen in heel Amerika.

Coney Island buiten hoogseizoen New York
Bij Nathan’s was het wel gezellig.

Je hebt hier dus te maken met een soort culinair erfgoed. Een musteat in New York. En ook fijn: elke dag geopend. De hotdogs zijn een welkome versnapering tijdens een dagje Coney Island. Misschien nog wel meer tijdens een uurtje Coney Island.

LEES OOK: Lekker eten in New York: 5 klassiekers

Ben jij op Coney Island geweest? Laat het weten in een reactie.

Write A Comment