Ga je op citytrip naar Lissabon en verlang je nu al naar een verkoelende cocktail? Groot gelijk! In de warme, kleurrijke hoofdstad van Portugal is een cocktail de ultieme beloning na een dag hard citytrippen. Benieuwd waar je de tofste cocktailbars kunt vinden? Hier deel ik mijn twee tips voor heerlijke cocktails in Lissabon.

Tijdens mijn stedentrip in Lissabon had ik niet als specifiek plan om zwaar aan de cocktails te gaan. Toch kom ik thuis met twee unieke adresjes voor cocktails in Lissabon. De ene gaat om cocktails op een bijzondere locatie, de andere om cocktails van hoog niveau. Geniet ervan!

LEES OOK: Foodtraditie van Lissabon: pastel de nata

1. Cocktails op een bijzondere locatie: PARK

Dit is zo’n bar waarvan je van tevoren moet weten, anders vind je ‘m niet. Letterlijk, want aan de buitenkant staat nergens aangegeven dat hier zich een bar bevindt. Wij kregen het adres via via, togen er opgewekt naartoe (want, cocktails) en voelden ons toen enigszins verdwaald. Hier zou het moeten zijn.

We staan in een straat zonder cocktailbars en kijken recht op een parkeergarage uit. We vragen het aan de Portugese op straat. Ze wijst omhoog. Naar de parkeergarage. “Boven, bij de parkeerplaatsen.” Ooh, daarom heet het PARK.

We lopen de parkeergarage in en zien nog steeds geen teken van een bar. Op goed geluk nemen we de lift naar de bovenste verdieping. Daar kom je uit op parkeerplaatsen met daarnaast: de cocktailbar! Er is een dj, een dansvloer, toffe inrichting en een terras met een werkelijk prachtig uitzicht over de stad. Er hangt een chille sfeer. Een mooi plekje om je avond in Lissabon door te brengen.

Lekkere stoelen, een goede cocktail en een betoverend uitzicht over het mooi verlichte Lissabon – inclusief de ‘Golden Gate’. Het is een goeie, die PARK.

2. Cocktails van hoog niveau: Matiz Pombalina Cocktail Bar

Matiz Pombalina kwam als absolute topper uit online reviews voor cocktails in Lissabon. En dat is begrijpelijk: de heer die het runt heeft duidelijk verstand van zaken. Vechten om een plekje, dachten we. Maar het is rustig als we binnenkomen en het blijft rustig, misschien omdat het een willekeurige dinsdagavond in mei is. Dat klinkt ongezellig, maar het pakt goed uit. De gastheer heeft immers alle tijd voor ons.

De entourage is moeilijk te duiden maar heeft een charme die bij cocktails past. Klassieke rode meubels, grotachtige wanden, een verdwaalde saxofoon als decoratie. Als menu krijgen we een tablet in onze hand gedrukt, dat hadden we niet verwacht. De gastheer moet lachen: zo high-tech is het niet hoor.

Hij heeft gelijk, de tablet werkt niet optimaal, maar laat ons wel de juiste keuzes maken. We gaan voor een cocktailproeverij van acht gangen. Het is aardig aan de prijs, maar dan heb je ook wat. (Losse cocktails zijn overigens zeer betaalbaar, tussen de zeven en twaalf euro.) Bij elke cocktail vertelt de gastheer wat erin zit en waar deze cocktail voor bedoeld is. Als welkomstdrankje bijvoorbeeld, of juist voor na het eten. Elk drankje heeft een andere basis: wodka, whiskey, gin enzovoort.

We krijgen een belletje als we toe zijn aan de volgende ronde. Hij houdt ons nauwlettend in de gaten en start met shaken zodra hij het belletje hoort. Wat een service. We genieten van de drankjes, de prettige ambiance en de gastheer heeft zijn doel bereikt: vanaf nu nemen we cocktails serieuzer dan ooit.

Waar drink jij het liefst cocktails in Lissabon? Deel het hier!

Write A Comment