Tijdens je citytrip Bratislava heb je vast wel eens zin in een zoet tussendoortje, als een mooie onderbreking van het sightseeën. En als je dan toch iets lekkers haalt, dan kan het maar beter goed zijn. Ik verzamelde een paar tips voor je. Mmmm.

LEES OOK: 4x lekker en betaalbaar uit eten in Bratislava

In Bratislava kun je niet alleen goed eten, je kunt er ook goed snacken. Tijdens mijn paar dagen in de stad probeerde ik een aantal zaakjes en ik kan ze gelukkig allemaal aanraden.

Goddelijke cheesecake bij Pollito Cheesecake

De naam zegt het al: bij Pollito draait alles om cheesecake. En daar mag je mij altijd voor wakker maken. Helemaal als ze zo lekker zijn als hier. Zodra je een stap in Pollito zet, word je meteen verleid door een vitrine met de prachtigste cheesecakes. Van koffiesmaak tot pure chocolade, van walnoot tot hazelnoot. Ik koos voor de frisse kokoscheesecake met mango. Een lust voor het oog, een lust voor je smaakpapillen.

Pollito zit in het centrum van Bratislava en je kunt zowel binnen als buiten heerlijk genieten van je taartje.

Goed ijs bij Koun

Gezien de titels die ze hebben gewonnen kun je stellen dat je bij Koun moet zijn voor het lekkerste ijs in Bratislava. En ik kan bevestigen: het is heel goed. Koun is een hippe, vrolijke ijszaak in het centrum van Bratislava, waar je lekker kunt afkoelen. Ze hebben zowel wat bijzonderder smaken (zoals lavendel of passievrucht) als de gangbare smaken.

Ik ging voor een fancy donker hoorntje met nootjes en twee bolletjes ijs: koffie met biscuit en witte chocola met hazelnoot. Zo lekker!

Vers snoep bij Bon Manufaktur

In een van de winkelstraten van Bratislava zit de kleurige snoepwinkel Bon Manufaktur. De zoete geur komt je al snel tegemoet. En dat is ook niet gek, want hier maken ze vers snoep. Dat doen ze middenin de winkel, dus ‘handgemaakt’ is ook echt handgemaakt.

En bovendien heel leuk om naar te kijken. Hoe maken ze zulke lolly’s eigenlijk? Goh, gaat er nog een spray overheen? Bon Manufaktur is dus niet alleen lekker, maar ook nog educatief. Een legitieme reden voor een snoeppauze toch?

Selfiecappuccino bij Five Points

Niet per se zoet, maar wel een heerlijke break: koffie. In dit koffietentje hebben ze een bijzondere vorm van koffie: de selfieccina. Misschien heb je het al een keer gezien, maar voor mij was het de eerste keer en ik deel de tip graag. Zo dom, maar zo leuk.

In Five Points hebben ze een speciaal koffieapparaat die op basis van jouw selfie (of wat voor foto dan ook) cappuccino maakt. Gewoon een normale cappuccino, maar dan met jouw afbeelding naar keuze in het schuim. Dat is nog eens coffee art. En dus zaten wij een cappuccino te drinken met het koppie van onze pup erop. Dat is toch leuk?

LEES OOK: Bratislava voor beginners: 10 bezienswaardigheden

Wil jij graag naar Bratislava?

Write A Comment